Vinul Alb

Facem Vin din

1990

vin struguri

Vinul alb este vedeta bauturilor alcoolice racoritoare in sezonul cald, daca vreti ceva mai deosebit si preferati sa nu optati pentru bere sau cocktailuri.

Desi dintre soiurile de vinuri, vinul rosu si nu vinul alb contine mai multi antioxidanti, si cel din urma prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si nu trebuie omise.

Există diferite tipuri de vin alb, cum ar fi vin alb sec, vin alb demisec, vin alb dulce, vin alb demidulce. Și toate aceste vinuri albe au beneficii atunci când sunt consumate cu moderație.

De-a lungul istoriei, viticultorii au acordat atenție soiurilor de struguri. Dar și metoda de producere și fermentare și gustul pe care doresc să-l obțină pentru iubitorii de vin.

Acesta este motivul pentru care fiecare vin are propriul său atractiv: roșii seducătoare cu arome pronunțate, roze cu culoare și caracter și albi cu aciditate sau dulceață, arome ale acestuia.

Pe lângă beneficiile pe care le aduce vinul, are și un efect pozitiv asupra corpului nostru în multe moduri diferite. În rândurile următoare, vom discuta mai detaliat despre vinul alb și beneficiile acestuia.

Tipuri de vin alb

a) In functie de soiul strugurilor

  • Chardonnay – Numele său este derivat de la strugurii din care este făcut. Au fost cultivate inițial în Burgundia, Franța, dar cultivarea s-a răspândit în multe părți ale lumii, inclusiv în România. Vinul alb Chardonnay are un gust ușor, cu o aromă florală caracteristică și se potrivește bine cu preparatele din pește sau fructe de mare.
  • Sauvignon Blanc – Strugurii de calitate din care este produs provin tot din Franta. Fie că este uscat, demidulce sau dulce, Sauvignon Blanc are arome intense și arome nostalgice de flori de struguri. Este ușor acru și are un gust care amintește de pepene galben. Când se maturizează câțiva ani în butoaie de stejar, devine și mai delicios.
  • Gewürztraminer – Numele acestui vin și struguri provine de la termenul german „picant”. Are o aromă exotică, cu note picante și influente de ghimbir și scorțișoară, precum și lemn dulce. De fapt, compoziția litchiului este similară cu cea a strugurilor de acest tip. Asociat cu friptură de coastă sau brânză munster, Gewürztraminer alb este un răsfăț premium. Vă sfătuim să nu o ratați!
  • Pinot Gris – Numele său este derivat din franceză: pinot înseamnă con de pin și se referă la forma strugurilor. Crește pe solul de calitate din Burgundia, Franța. Vinul alb Pinot Gris are un conținut scăzut de alcool și arome bogate (cu accente de măr verde, pere și pepene galben), făcând o combinație excelentă cu brânzeturi proaspete, salate și deserturi precum tiramisu sau cheesecake.
  • Riesling – Ne întoarcem în Germania, unde a apărut, dar a fost și ignorat multă vreme. Vinul alb Riesling a fost apreciat în ultimul deceniu pentru calitățile sale superioare. Nu numai că este unul dintre cele mai aromate vinuri din lume, dar are și o paletă ciudată de arome, în funcție de maturitatea strugurilor. Gustul său este influențat de ananas, nectarine și piersici. Se bea foarte rece, la aproximativ 6 grade, si se potriveste cu bucataria asiatica, mai ales daca include curry, turmeric sau sos de soia.
vin struguri

Vin sec

În timpul fermentației, drojdiile vinului uscat consumă zahărul și îl transformă în alcool etilic și dioxid de carbon. Cantitatea de zahăr rezidual din compoziția alcoolului este scăzută, 4g/litru.

Vin demisec

Mai dulce decât vinul sec, dar nu suficient de dulce pentru a fi considerat dulce, vinul sec se face prin fermentarea finală mai lungă, astfel încât drojdia nu consumă tot zahărul. Cantitatea de zahăr conținută? De la 4 la 12 g/l!

Vin demidulce

Când nivelul zahărului este între 12 și 50 g/litru, vinul are un gust ușor dulce. Ce zici de asta? De asemenea, prin oprirea fermentației corecte înainte de finalizare.

Vin dulce

Comparați-o cu cele uscate și diferența va fi izbitoare! Concentrația de zahăr din vinul dulce este de 50 g/litru. Unii producători adaugă zahăr în timpul fermentației, alții adaugă alcool. Ambele procese împiedică drojdia să consume zahărul din struguri.

Butoaie Fibră de Sticlă

7 zile pe săptămână de la 8AM – 5PM. Ne găsiți aici

Faceți acum o programare

Puteți găsi datele de contact aici

Vinul alb – Beneficii

Vinul alb are multe beneficii și minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile în apă, precum B1, B2, B5 și B6, acid folic, B12 și chiar vitamina C. Vinul alb. o zi crește puterea sistemului imunitar împotriva virușilor, favorizează secreția de suc gastric, ajută la digestia și poate trata insomnia, are efect sedativ.

  • Vinul alb are mai puține calorii
  • Vinul alb reduce riscul de mahmureală, spre deosebire de vinul roșu
  • Vinul alb nu pateaza dintii; roșu, da
  • Vinul roșu conține aproximativ 8,4 mg de colină, o substanță care favorizează dezvoltarea creierului și metabolismul sănătos, în timp ce vinul alb conține doar 6,3 mg.
  • Unele studii sugerează că vinul roșu poate ajuta organismul să lupte împotriva cancerului, datorită resveratrolului și polifenolilor care protejează inima din compoziția sa.